Bakos Kornél vagyok,

a Kárpát-medencében 1992 óta oktatom gyerekeknek a Silva-féle Agykontroll-t. 1997 óta tanítom felnőtteknek a Villámolvasás, illetve a Tanuláskontroll című tanulás-módszertani kurzusokat. 2015 óta „Lépcsők és Korlátok – Út a tudatosság felé” címmel tartottam ön–EMBER–ismereti tréninget, ahol az emberi élet legfontosabb kérdéseinek tisztázásán keresztül mutattam utat és lehetőséget a boldogság, a teljesebb élet, az értékes emberi létezés felé. Ez a kurzus alakult át mára „A szivárványon át…” tréningsorozattá, ahol a spirituális vetület mellé a résztvevők gyakorlati megoldásokat és tanácsokat kapnak az emberi életünket meghatározó területek megoldandó feladataihoz, mint párkapcsolat, anyagiak, tanulás, egészség.

Első házasságomból született Bence fiam révén mára már – Botond unokámnak örvendve – nagypapa vagyok. Gyermekeink közül ketten – Emese és Peti – már felnőtt életüket élik, a “kicsik” – Balázs és Fanni – 26 és 24 évesen még egyetemi tanulmányaik végéhez közeledve az önálló élet első szárnypróbálgatásainál tartanak.

José Silva zsenialitásának köszönhetően 1991-ben egy olyan módszerrel ismerkedtem meg, mely áthatotta és alapvetően megváltoztatta életemet. A legkevesebb, amit tehetek, hogy továbbadom azt a tudást és tapasztalatot, melyre az idők során szert tettem.

Gimnáziumi és főiskolai tanulmányaim alatt megtapasztaltam oktatási rendszerünk előnyeit, hátrányait és fonákságait. Ez inspirált arra, hogy összegyűjtve korunk leghatékonyabb tanulási technikáit, a Tanuláskontroll és a Villámolvasás  című módszertani tanfolyam keretében átadjam azokat a tanulni vágyóknak. Az elmúlt két és fél évtized során majd 18.000 gyereket és felnőttet oktattam.

Buddhista látásmódom és meditációim segítenek abban, hogy az általam tanított gyerekeket és felnőtteket hasonló látásmódhoz, s ezen keresztül olyan emberi minőségekhez juttassam, melyek életüket egészségesebbé, jobbá, boldogabbá, kiegyensúlyozottabbá teszik.