Bakos Kornél vagyok,

a Kárpát-medencében 1992 óta oktatom gyerekeknek a Silva-féle Agykontroll-t. 1997 óta tanítom felnőtteknek a Villámolvasás, illetve a Tanuláskontroll című tanulás-módszertani kurzusokat.  Az elmúlt két és fél évtized során majd 18.000 gyereket és felnőttet oktattam.

     Első házasságomból született Bence fiam révén mára már – Botond unokámnak örvendve – „nagypapa” vagyok. Gyermekeink közül ketten – Emese és Peti – már felnőtt életüket élik, a “kicsik” – Balázs és Fanni – 26 és 24 évesen még egyetemi tanulmányaik végéhez közeledve az önálló élet első szárnypróbálgatásainál tartanak.

     Buddhista látásmódom és meditációim segítenek abban, hogy az általam tanított gyerekeket és felnőtteket hasonló látásmódhoz, s ezen keresztül olyan emberi minőségekhez juttassam, melyek életüket egészségesebbé, jobbá, boldogabbá, kiegyensúlyozottabbá teszik.

     Szabadidőmben vezetem és irányítom az Almádi Bajnokok kyokushin sportegyesületet, aminek keretében magam is aktívan karatézom, ami szintén lehetőséget nyújt a jövő nemzedék nevelésére.

Részleteket lásd: nyitó oldal alul! 

 

     Két eddig megjelent könyvemről (2015. Abakusz, Publio, valamint 2017. Lépcsők és Korlátok – Út a tudatosság felé, Püski), s a kiadásra várókról, valamint irodalmi munkásságomról a Blog rovatban olvashatsz bővebben.